ZOMERACTIE - Bij aankoop van een waterbed ontvangt u GRATIS WATERBEDTEXTIEL Meer informatie »

Nekklachten: op welk matras slaapt u?

Lang zitten, veel computerwerk, bezig zijn met uw mobiel en hangend op de bank kijken naar uw favoriete serie. Stuk voor stuk activiteiten waarbij er druk op uw nek aanwezig is. Het gevolg? Pijn. Een goede nachtrust is dan de perfecte remedie. Slapen ontspant en geeft uw lichaam, dus ook uw nek, de kans te herstellen. Maar dan is het wel belangrijk dat u een goed matras heeft. Hier leest u hoe een goed matras kan helpen bij nekklachten.

waterbed nekklachten

Inhoud:

  1. Nekklachten: hoe ontstaan ze?
  2. Wat is het beste matras bij nekklachten?
  3. Hoe kan een waterbed helpen bij nekklachten?

Nekklachten: hoe ontstaan ze?

Nekpijn is hinderlijk en vermoeiend. De belangrijkste oorzaken van pijn aan uw nek zijn overbelasting en het (langdurig) staan, zitten, lopen of liggen in een verkeerde houding. Ook stress kan bijdragen aan het ontstaan van nekklachten.

Heeft u ’s nachts vaak moeite met het vinden van een fijne slaaphouding of woelt u veel tijdens het slapen? Dan is de kans groot dat u bij het opstaan last heeft van een stijve en pijnlijke nek. En een pijnlijke nek kan op zijn beurt weer zorgen voor behoorlijk wat hoofdpijn. Een goed matras, in combinatie met het juiste hoofdkussen, kan ervoor zorgen dat u goed slaapt en uitgerust aan uw dag begint. Zonder nekpijn.

Wat is het beste matras bij nekklachten?

Welk matras geeft de beste ligging voor uw nek? Natuurlijk bestaat er geen matras dat alle klachten geneest. Maar met een goed matras kunt u uw nekklachten wel verminderen. Een matras moet niet te hard zijn, maar ook weer niet te zacht. Een matras dat er precies tussenin zit, geeft uw lichaam de meeste ondersteuning. Zeker als u dit combineert met een hoofdkussen dat past bij uw slaaphouding.

Slaapt u bijna altijd op uw zij? Dan heeft u een ander kussen nodig dan wanneer u meestal op uw buik slaapt. Belangrijk is dat een hoofdkussen uw hoofd, nek en schouders goed ondersteunt. Dit doet een goed matras ook voor uw lichaam. Zoekt u een bed dat helpt bij het voorkomen en verminderen van nekklachten? Probeert u dan eens een waterbed.

Lees ook:

Hoe kan een waterbed helpen bij nekklachten?

Een waterbed is uniek. Bij een waterbed draait alles om comfort. Hieronder zetten wij de eigenschappen van een waterbed voor u op een rij:

  • Het ultieme comfort: een lekker warm bed. Warmte helpt u ontspannen als u last heeft van een pijnlijke of stijve nek, reumatische klachten of een hernia;
  • Bij een waterbed heeft u nooit last van drukpijn, want het water in het matras zorgt er altijd voor dat de druk op uw lichaam overal gelijk is. Of het nu gaat om uw rug of uw nek, overbelasting behoort met een waterbed tot het verleden;
  • Een waterbed is op allerlei manieren aan te passen. U kunt de temperatuur van het water, de hardheid en de stabiliteit van het matras instellen zoals u dit zelf wilt;
  • Ook heel comfortabel: een waterbed blijft altijd schoon.

Kortom, een waterbed kan helpen met de juiste ondersteuning en comfort om uw nekklachten te verminderen en zelfs laten verdwijnen.

Lees ook:

Hulp of advies nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog wat meer wilt weten over waterbedden of behoefte heeft aan uitgebreid advies. Neemt u dan vandaag nog contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen