Voordelen en nadelen van een waterbed
Een waterbed is hip. Iedereen kan tegenwoordig voor een appel en een ei op water slapen, maar waarom willen mensen zo graag een watermatras? Wat zijn de voordelen van een waterbed?
Het ontstaan van het waterbed
Voordat we ingaan op de voordelen van een waterbed doen we een stapje terug in de tijd. De geschiedenis van een waterbed is lang. Er doen verhalen de rondte over nomaden die meer dan 3000 jaar geleden al geitenhuiden vulden met water om ’s nachts comfortabeler en warmer te kunnen slapen in de woestijnvlaktes. Door de eeuwen heen zijn er veel vondsten gedaan die verwijzen naar een waterrijke nachtrust. Maar het waterbed zoals we het nu kennen is nog niet eens zo gek lang geleden ontstaan. Pas halverwege de 20e eeuw deed een designstudent een poging om het bestaande ziekenwaterbed te veranderen in een luxe en comfortabel bed, zoals de Perzen het 3000 jaar eerder al gebruikten. Het hardside bed was geboren.
Het waterbed van nu
Tegenwoordig zijn we alweer stukken verder qua waterbedden. Een hardside waterbed is nauwelijks nog gevraagd en vrijwel iedere waterslaper zweert bij een softside waterbed. Door de schuimrand om het waterbed voelt het slapen allemaal net iets comfortabeler aan en blijft de warmte van het bed beter geïsoleerd dan bij het koude hout. Een waterbed is geoptimaliseerd voor ieders slaapkamer en nog belangrijker; ook voor iedereen betaalbaar!
De voordelen van een waterbed
Mocht u willen weten waarom miljoenen mensen nooit meer anders willen dan slapen op water, hieronder een lijstje met de absolute voordelen van een waterbed.
- Betere slaaphouding Uw lichaam wordt volledig ondersteund. Woelen en draaien behoren tot het verleden. U zult iedere dag uitgerust opstaan.
- Verademing voor het lichaam Een waterbed ondersteunt uw lichaam op de best mogelijke manier. Als u op een waterbed ligt verplaatst het water zich, zodat het precies uw lichaamsvorm aanneemt. De ideale ondersteuning voor de rug. Het waterbed zorgt ervoor dat u sneller inslaapt en een diepere slaap bereikt. De waterbedden zijn leverbaar in verschillende stabilisaties zodat het watermatras voor elk persoon heerlijk ligt. Word iedere dag uitgerust wakker!
- Volledig instelbaar U kunt altijd zelf de watertemperatuur instellen voor optimaal slaapcomfort. Kies voor lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer! Tweepersoonswaterbedden kunnen worden voorzien van gescheiden verwarmingselementen, zodat u en uw partner niet hoeven te kibbelen over de gewenste temperatuur. Een ander voordeel van deze dubbele matras is dat u een eigen stabilisatie kunt kiezen voor u en uw partner. Erg handig als er een verschil is in gewicht…
- Hygiënisch In tegenstelling tot alle andere bedden is er geen stof, zweet, bacteriën en huisstofmijt in een watermatras te vinden. Het slaapoppervlak is schoon! Ook het water blijft fris door de toevoeging van onze conditioner. Bacteriën en algen krijgen geen kans. Met een waterbed bent u verzekerd van optimale hygiëne!
- Lange levensduur Een watermatras gaat 15 tot 20 jaar mee. De levensduur van een ‘gewoon’ matras is ongeveer de helft. Met uw keuze voor een waterbed kiest u dus naast optimaal slaapcomfort ook meteen voor duurzaamheid!
- Eenvoudig te onderhouden Onderhoud van het waterbed volstaat met het toevoegen van een flesje van onze conditioner per half jaar en het reinigen van het matras met vinylreiniger. Gemak staat voorop!
Bent u nog niet helemaal overtuigd? Kom dan eens naar onze showroom in Apeldoorn om het te ervaren. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de 90 dagen proefslapen bij aankoop van een waterbed. Bekijkt u eens de mogelijkheden van een compleet waterbed. U zult versteld staan van de prijs/kwaliteit verhouding.
De nadelen van een waterbed
Om te voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, zetten wij hieronder ook enkele nadelen van een waterbed op een rijtje.
- Kans op lekkage Het logische gevolg van een matras dat bestaat uit water is natuurlijk dat er een kans bestaat op lekkage. De softside watermatrassen zijn beschermd door een schuimrubberen omhulsel. Dit maakt de kans op lekken aanzienlijk kleiner.Uiteraard is de kans op een lekkage uiterst klein met een watermatras van Waterbed Kampioen door goed onderhoud en dankzij de anti-lek hoeken en de kwaliteit van het vinyl. Lees meer op onze watermatras-pagina.
- Zwaar in gewicht U gelooft het misschien niet, maar een waterbed weegt al snel een halve ton. Voordat u kiest voor een waterbed is het dus verstandig om te kijken of de bouw van uw woning sterk genoeg is om dit gewicht op te vangen. Het totaalgewicht varieert tussen de 400 en 800 kg. Dit totaalgewicht wordt netjes verdeeld door middel van de kruizen in de bedbodem. Het gewicht per vierkante meter is daardoor veel lager. Dit varieert (afhankelijk van de afmeting) tussen 140 en 160 kg. Een uitgebreide uitleg van het waterbed gewicht vind je hier.
- Klotsend matras Waterbedden verschillen in stabiliteit. Als u niet kiest voor een gestabiliseerd waterbed kunt u een "klotsend" gevoel ervaren. Dit komt door het water en de lucht waardoor het water meer bewegingsvrijheid heeft. Om die reden raden we aan om voor een gestabiliseerd waterbed te kiezen.Door het watermatras goed te ontluchten kunt u ervoor zorgen dat het "klotsend" geluid volledig verdwijnt. Lees hier welke stappen u moet nemen om uw watermatras goed te ontluchten.
Als u kiest voor een kwalitatief goed waterbed, wegen de nadelen van een waterbed zeker niet op tegen de vele voordelen. Aangezien u de nadelen van een waterbed helemaal zelf kunt voorkomen.
Ervaar een waterbed zelf
Twijfelt u nog over de aanschaf van een waterbed? Kom dan eens naar onze showroom in Apeldoorn om het zelf te ervaren. U kunt natuurlijk ook gebruikmaken van de 90 dagen proefslapen bij aankoop van een waterbed. Bekijkt u eens de mogelijkheden van een compleet waterbed. U zult versteld staan van de prijs/kwaliteit verhouding.