Vervanging Akva watermatras

Akva is een Deense waterbeddenfabrikant waarvan de producten in heel Europa verkrijgbaar zijn. Akva watermatrassen zijn vrijwel alleen te verkrijgen bij specialistische beddenwinkels. Het vervangen van uw Akva watermatras kan soms dus best lastig blijken.

Gelukkig zijn Akva watermatrassen geproduceerd volgens de gangbare Europese maten voor softside en hardside waterbedden. Daarom kunt u uw Akva watermatras 1 op 1 vervangen met een watermatras van Waterbed Kampioen.

Kiest u voor een vervangende watermatras van Waterbed Kampioen, dan profiteert u van:

 • Dezelfde afmetingen en stabilisatiekeuzes voor één vaste lage prijs
 • Vervaardigd uit hoge kwaliteit vinyl voor vele jaren slaapcomfort
 • Gratis thermoscheidingswand bij uw duo watermatras
 • 100% gegarandeerd passend

Ga naar het nieuwe watermatras en kies uw eigen stabilisatie.

 • Winkelprijs: € 519,00

  Onze prijs: € 149,00
  -71%
  • Keuze uit Standaard CE Vinyl of Duurzaam Mesomoll 2 Vinyl
  • Nieuw vinyl en volledig vrij van zware metalen
  • Voorzien van verstevigde antilek hoeken
  • Minste lasnaden en alleen drukloos aan de onderzijde
  • Warmtebestendige vinylbodem voorkomt uitharden
  • Geschikt voor elk merk en model waterbed
  • 5 jaar garantie op de lasnaden
  Bekijk product »

Uw oude Akva watermatras vervangen?

De meeste moderne watermatrassen hebben dezelfde afmetingen. De verschillen zitten met name in de details en gebruikte materialen. Dit is prettig, want u bent dus niet verplicht exact dezelfde watermatras van het huidige merk te kopen.

Niet alleen passen de vervangingsmatrassen in elk waterbed, ook de tijk kunt u indien deze nog goed is gewoon gebruiken met uw nieuwe matras.

Uw vertrouwde stabilisatie behouden

Indien u de stabilisatiegraad van uw huidige watermatras nog weet kunt u deze gemakkelijk invoeren in de configurator. Twijfelt u welke stabilisatiegraad uw oude waterbed heeft? Dan kunt u deze als het goed is nog terug vinden op het label van de matras. Indien deze niet meer leesbaar is kunt u ook zelf bepalen wat uw gewenste deining is:

Hieronder een vergelijking van stabilisatie met Akva watermatrassen:
Akva
watermatras
Vervanging
watermatras
Bewegingstijd
F0 0%
Ongestabiliseerd
5-8 sec.
F2, F3 60%
Licht
gestabiliseerd
2-4 sec.
F4 80%
Middel
gestabiliseerd
1-2 sec.
F5 100%
Zwaar
gestabiliseerd
0-1 sec.
F7, F8 120%
Extra zwaar
gestabiliseerd
0 sec.

Akva waterbed onderdelen vervangen

Naast uw matras zijn er wellicht meer onderdelen aan vervanging toe. Wanneer de watermatras aan vervanging toe is, betekent dat meestal dat de verwarming ook al flink wat jaar oud is. Het vervangen van uw watermatras is dan ook een aangewezen moment om ook uw verwarming te vervangen zodat u niet nogmaals uw waterbed hoeft leeg te pompen. Het vervangen van uw oude verwarmingselementen voor zuinigere nieuwe elementen levert u ook een extra besparing op in uw maandelijkse kosten. Bekijk alle verwarmingselementen.

Hetzelfde geldt ook voor de matrastijk. Wanneer u een volledig nieuwe matrastijk wilt plaatsen moet u ook de matras legen. Daarom is het vervangen van de tijk samen met uw matras ook de moeite waard om te overwegen. Zo geniet u niet alleen van een nieuw matras, maar ook een heerlijke nieuwe matrastijk. De matrastijken van ons assortiment zijn geschikt voor ieder merk en model watermatras. Bekijk alle matrastijken.

Kies de stabilisatie voor uw watermatras