Vervanging Poseidon watermatras

Poseidon is een van oorsprong Nederlands waterbedmerk en wordt door heel Europa verkocht. Het watermatras van het merk Poseidon waterbed kenmerkt zich doordat het watermatras opgebouwd is uit verschillende onderdelen. Het Nederlandse waterbedmerk heeft drie verschillende watermatras modellen. Een watermatras met fiberlagen en lendensteun, een watermatras met fiberlagen, lendensteun én met waterkamers (Hydraulic Collection). Daarnaast is er ook een Poseidon watermatras met een schuimkern. Wanneer u het Poseidon watermatras wilt vervangen kan dit best lastig zijn.

De watermatrassen van Poseidon zijn op basis van de standaard Europese maten gemaakt. Dat betekent dat u een Poseidon watermatras eenvoudig kunt vervangen voor een watermatras van Waterbed Kampioen. Daarbij heeft u ook de keuze uit meerdere fiberlagen en een lendensteun. Dit is afhankelijk van welke stabilisatie u kiest.

Onze watermatras geldt als vervangingsmatras voor onderstaande modellen van Poseidon waterbed:

 • Poseidon P650/P750/P950/P1250 Lumbar
 • Poseidon Ultramax Lumbar/Megamax Lumbar

Kiest u voor een vervangende watermatras van Waterbed Kampioen, dan profiteert u van:

 • Dezelfde afmetingen en stabilisatiekeuzes voor één vaste lage prijs
 • Vervaardigd uit hoge kwaliteit vinyl voor vele jaren slaapcomfort
 • Gratis thermoscheidingswand bij uw duo watermatras
 • 100% gegarandeerd passend

Ga naar het nieuwe watermatras en kies uw eigen stabilisatie

 • Winkelprijs: € 519,00

  Onze prijs: € 149,00
  -71%
  • Keuze uit Standaard CE Vinyl of Duurzaam Mesomoll 2 Vinyl
  • Nieuw vinyl en volledig vrij van zware metalen
  • Voorzien van verstevigde antilek hoeken
  • Minste lasnaden en alleen drukloos aan de onderzijde
  • Warmtebestendige vinylbodem voorkomt uitharden
  • Geschikt voor elk merk en model waterbed
  • 5 jaar garantie op de lasnaden
  Bekijk product »

Uw huidige Poseidon watermatras vervangen?

Gelukkig zijn de meeste watermatrassen in de basis hetzelfde. Dat wil zeggen dat het ligoppervlak en de afmetingen van de watermatrassen gelijk zijn. Het voordeel hiervan is dat u niet verplicht bent om opnieuw dezelfde watermatras te kopen. Het verschil zit voornamelijk in de kleur en materiaal.

Dankzij de standaardafmetingen van het watermatras kunt u ook eenvoudig dezelfde tijk gebruiken wanneer u voor een ander merk watermatras kiest.

Dezelfde stabilisatie kiezen

Een stabilisatiekeuze is heel persoonlijk. U kunt dezelfde stabilisatie kiezen die u altijd bent gewend. Wanneer u niet zeker weet wat uw oude stabilisatie was, dan kunt u op het label onder de tijk nog de stabilisatie vinden. Heeft u echt geen idee, laat u dan goed adviseren.

Hieronder een vergelijking van stabilisatie met Poseidon watermatrassen:
Poseidon
watermatras
Vervanging
watermatras
Bewegingstijd
- 0%
Ongestabiliseerd
5-8 sec.
P 650 Lumbar
Megamax Lumbar
60%
Licht
gestabiliseerd
2-4 sec.
P 750 Lumbar 80%
Middel
gestabiliseerd
1-2 sec.
P 950 Lumbar
Ultramax Lumbar
100%
Zwaar
gestabiliseerd
0-1 sec.
P 1250 Lumbar 120%
Extra zwaar
gestabiliseerd
0 sec.

Poseidon waterbed onderdelen vervangen

Als u uw matras heeft vervangen, dan kunt u eventueel ook uw onderdelen vervangen. Als uw onderdelen al meer dan 2 jaar oud zijn kan het slim zijn om deze ook te vervangen, denk hierbij aan een tijk en een verwarming. Wanneer u uw watermatras gaat vervangen dan kan het juist slim zijn om ook uw verwarming en uw tijk te vervangen. Omdat u het matras toch moet leeghalen kunt u dus eenvoudig ook een nieuwe tijk en nieuwe verwarming installeren. Bekijk alle verwarmingselementen. Dit is dus zeker het overwegen waard. Vooral een nieuwe verwarming kan interessant zijn, wanneer deze zuiniger en efficiënter is dan uw huidige verwarming. Zo kunt u op de stroomkosten geld besparen.

De matrastijken en verwarmingselementen van Waterbed Kampioen zijn geschikt voor alle verschillende soorten merken en modellen van watermatrassen. Bekijk hier alle matrastijken

Kies de stabilisatie voor uw watermatras