Waterbedverwarmingen

  • Uw waterbed warm in de winter en koud in de zomer
  • Stel zelf uw gewenste temperatuur in op de thermostaat
  • Kies uit keramische- en carbon waterbedverwarmingen
Waterbedverwarmingen

Wanneer uw waterbedverwarming moet worden vervangen heeft u de keuze uit een keramisch verwarmingselement of een carbon verwarmingsmat. Beide soorten zijn energiezuinig en betrouwbaar en geschikt voor elk type en model waterbed. De carbon elementen zijn volledig plat en beschikken over een groter oppervlak waardoor het rendement hoger is omdat er meer water tegelijk wordt verwarmd.

Bestel gemakkelijk en voordelig uw nieuwe waterbedverwarming online.

Lees meer

6 artikelen

Waterbedverwarming

De verwarmingen van tegenwoordig zijn allemaal van zeer goede kwaliteit. Ze zijn veilig, betrouwbaar en bieden een uitstekend rendement. U zal dit ongetwijfeld merken als u uw oude verwarming vervangt. Er zit uiteraard nog wel verschil tussen de verschillende types verwarmingen.

Carbon verwarmingsmatten

Carbon Heater is een welbekend Duits merk dat al jaren de standaard is voor vele waterbedden. De nieuwe generatie verwarmingsmatten bieden een zeer hoog rendement dankzij een groter oppervlak. Hiermee kan meer water worden verwarmd in dezelfde tijd. De onderkant van de matten is verder zeer goed geïsoleerd waardoor alle geproduceerde warmte maximaal omhoog wordt gestuurd en wordt overgedragen op het water in uw matras.

Keramische verwarmingselementen

Keramische waterbedverwarming zorgt voor een zeer laag energieverbruik en hoge betrouwbaarheid. Keramische verwarmingstechnologie kan niet doorbranden. De verwarmingselementen zijn wel iets kleiner en verwarmen daardoor een kleiner oppervlak. Het rendement is hierdoor lager waardoor het verschil met de moderne verwarmingsmatten eigenlijk nauwelijks nog aanwezig is.

Uw waterbedverwarming vervangen

Het vervangen van uw verwarming kan u zelf doen of laten doen door onze ervaren installateurs. Als u er voor kiest om dit zelf te doen, dan adviseren we u bij het vervangen de watermatras leeg te pompen. Zo kunt u gemakkelijk en zonder beschadigen het oude element verwijderen en het nieuwe element juist installeren. Bekijk ons handige stappenplan op onze blog voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wordt een waterbed inclusief verwarming geleverd of moet ik deze los kopen? Ieder waterbed is standaard voorzien van een analoge Carbon waterbedverwarming. Het is mogelijk om tegen een hogere prijs te kiezen voor een andere verwarming.

Hoeveel verwarmingen heb ik nodig voor mijn waterbed? Iedere watermatras heeft een eigen verwarmingselement. Voor een mono watermatras heeft u dus één verwarming nodig. In een waterbed met een duo systeem plaatst u twee verwarmingen.

Post your comment

Waterbed Kampioen