Al uw vragen over het hoeslaken beantwoord

De zoektocht naar het geschikte hoeslaken voor uw (water)bed kan vragen opleveren. Heeft u bijvoorbeeld een speciaal hoeslaken nodig voor een waterbed? En hoe kiest u de juiste maat van het hoeslaken? Deze vragen, en de vragen die u wellicht heeft na aankoop van het hoeslaken, beantwoorden we in deze blog.

Inhoud:

Algemeen:

Wassen, drogen en strijken:

Waterbed hoeslaken

Heb ik voor mijn waterbed een speciaal hoeslaken nodig?

U heeft voor uw waterbed niet per se een speciaal hoeslaken nodig. Een hoeslaken dat voor waterbedden is ontwikkeld, heeft echter wel een betere pasvorm dan een gewoon hoeslaken.

Waterbedden hebben namelijk een hoge hoek, waardoor gewone hoeslakens vaak niet goed aansluiten in de hoeken van het matras. De pasvorm van een gewoon hoeslaken op een waterbed is daardoor niet optimaal. Hoeslakens die speciaal zijn ontwikkeld voor waterbedden zijn echter van een hoogwaardige en duurzame stretch kwaliteit, waardoor het laken zowel in de lengte als in de breedte rekt. Dankzij de stretch, het soepele materiaal en het elastische boord sluit het hoeslaken goed aan in de hoeken.

De hoeslakens van Waterbed Kampioen zijn speciaal ontwikkeld voor waterbedden, maar kunnen ook gebruikt worden op normale bedden.

Hoe kies ik de juiste maat van het hoeslaken?

De afmeting van het hoeslaken is gelijk aan de afmeting van uw matras. Om de juiste maat van uw hoeslaken te kiezen, meet u dus de breedte en lengte van uw matras. Onze hoeslakens zijn verkrijgbaar in drie afmetingen:

  1. 90 x 200 - 120 x 220 cm
  2. 140 x 200 - 160 x 220 cm
  3. 180 x 200 - 200 x 220 cm

Een voorbeeld:

  • Heeft u een matras van 120 x 210 cm? Kies dan voor hoeslaken 1.
  • Heeft u een matras van 180 x 210 cm? Kies dan voor hoeslaken 3.

Welke hoeslakens zijn geschikt als ik 's nachts snel zweet?

Als u 's nachts snel zweet, raden we u aan te kiezen voor een hoeslaken dat gemakkelijk vocht opneemt en het aan de lucht afgeeft, zodat uw lakens niet klam aanvoelen. Kies bijvoorbeeld van een katoenen of een jersey hoeslaken.

Onze hoeslakens bestaan voor 95% uit katoen en voor 5% uit elastan. Hierdoor heeft het laken een absorberende werking. Ideaal als u 's nachts snel zweet.

Wat is het verschil tussen een hoeslaken en een molton?

Een molton dient ter bescherming van het (water)matras en heeft daarnaast een ventilerende functie. Het hoeslaken is de laag die u op de molton plaatst en waar u op slaapt. Hiermee werkt u het slaapoppervlak af.

Op een waterbed plaatst u de molton tussen de matrastijk en het hoeslaken. De molton dient zoals gezegd ter bescherming van het watermatras en werkt ventilerend: de laag neemt gemakkelijk vocht op en geeft het af aan de lucht. Dankzij het zachte katoen voelt uw slaapoppervlak bovendien extra comfortabel.

Het hoeslaken plaatst u op de molton of, als u die niet heeft, op de matrastijk.

Wat is het verschil tussen jersey en katoen? En welk materiaal is het meest geschikt voor een hoeslaken?

Het verschil tussen jersey en katoen is de manier van weven. Door de manier waarop jersey wordt geweven, is deze stof elastischer dan katoen en het meest geschikt voor een hoeslaken.

Zowel jersey als katoen wordt volledig gemaakt van katoenvezels. Beide materialen zijn voor 100% een natuurproduct en daarom zeer geschikt voor een hoeslaken.

Waterbed hoeslaken

Hoe en hoe vaak moet ik mijn hoeslaken wassen?

We adviseren u één keer per week uw bed te verschonen en daarbij uw hoeslaken en ander beddengoed te wassen. U wast het hoeslaken op 60 graden in de wasmachine.

Per week brengt u zo'n 56 uur in bed door. In de nacht verliest u transpiratievocht, huidcellen en ander vuil dat niet zichtbaar is, maar wel degelijk in uw bed aanwezig is.

We raden u aan het hoeslaken voor het eerste gebruik te wassen.

Kan ik mijn hoeslaken tegelijk met ander beddengoed wassen?

Het is geen probleem uw hoeslaken tegelijkertijd met andere producten te wassen. Houd hierbij wel rekening met de kleuren van de overige was en de temperatuur waarop deze producten gewassen kunnen worden.

Kan ik mijn hoeslaken drogen in de droogtrommel?

U kunt het hoeslaken drogen in de droogtrommel. Dankzij de kreukvrije eigenschappen is een jersey hoeslaken na het drogen direct klaar om op het bed te plaatsen. U kunt het hoeslaken uiteraard ook aan de lucht laten drogen.

Moet ik mijn hoeslaken strijken?

Als u kiest voor een jersey hoeslaken is het niet nodig het laken te strijken. Jersey is strijkvrij; dankzij de elastische eigenschappen van het materiaal kunt u het laken strak en plooivrij om het matras vouwen.

Waterbed hoeslaken in vijf kleuren

Bij Waterbed Kampioen vindt u het jersey hoeslaken in vijf kleuren. Kies de kleur die bij de rest van uw beddengoed past en kies de juiste maat op basis van uw (water)matras. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog een vraag over het waterbed hoeslaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook:

2 gedachten over “Al uw vragen over het hoeslaken beantwoord”

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen