ZOMERACTIE - Bij aankoop van een waterbed ontvangt u GRATIS WATERBEDTEXTIEL Meer informatie »

Waterbed onderhoud & reparatie

Regelmatig onderhoud aan uw waterbed en de juiste verzorging van uw watermatras verlengt de levensduur van uw waterbed aanzienlijk. Bij Waterbed Kampioen vindt u alles wat u nodig heeft om uw waterbed in topconditie te houden. Van scherp geprijsde onderhoudsmiddelen, zoals waterbedconditioner, vinylreiniger en vinylcrème, tot handige accessoires voor het legen, vullen en repareren van uw waterbed.

Bestel uw waterbed onderhoudsproducten gemakkelijk en voordelig online. Op werkdagen voor 17:30 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Waterbed onderhoudsmiddel en verzorging

Een waterbed heeft af en toe onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het water en het watermatras in goede conditie blijven. Daarbij kan het uiteraard voorkomen dat u het waterbed wilt verhuizen, verplaatsen of er onverhoopt een lek onstaat. Met de juiste onderhoudsmiddelen en accessoires is dit voor iedereen prima zelf te doen.

Waterbedconditioner

Door iedere 6 maanden een flesje waterbedconditioner aan het water in de matras toe te voegen voorkomt u bacterieën en algenvorming die voor nare luchtjes en schimmel kunnen zorgen. Eén flacon is goed voor één waterzak. Heeft u een duo matras, dan voegt u twee flesjes per keer toe.

Vinylreiniger en vinylcrème voor uw watermatras

Om ervoor te zorgen dat uw watermatras soepel en fris blijft, adviseren wij de waterzak regelmatig te reinigen met speciale waterbed vinylreiniger. Op den duur komt er transpiratievocht op het matras terecht. Het zout van het zweet kan ervoor dat het matras uitdroogt, verhardt en scheurt. Door uw watermatras eens in de twee maanden te reinigen met het onderhoudsmiddel en een vochtige doek houdt u het vinyl in goede conditie.

Nadat u uw watermatras met de vinylreiniger heeft schoongemaakt, brengt u de waterbed vinylcrème aan. Deze crème zorgt voor een beschermende laag op het watermatras, waardoor het vinyl water- en zoutafstotend wordt. De vinylcrème voedt het vinyl en houdt het soepel, waardoor de kans op scheurtjes en beschadigingen kleiner wordt.

Uw waterbed legen, vullen en ontluchten

Voor het legen en vullen van uw waterbed raden we u aan een vulset aan te schaffen. In de vulset zit alles wat u nodig heeft om uw mono of duo watermatras op een goede manier te koppelen aan de waterslang en aan te sluiten op een waterbedpomp. Bij het vullen van uw watermatras zullen er vrijwel altijd wat luchtbelletjes ontstaan. Deze kunt u aanpakken met de speciale luchtbinder en ontluchtingspomp.

Tip: lees voor u begint ons handige stappenplannen voor het legen, vullen en ontluchten van uw waterbed.

Een lek in uw waterbed repareren

Ondanks al uw goede zorgen kan het voorkomen dat er een klein gaatje in uw watermatras ontstaat. Zolang een klein lek zich niet op een naad bevindt kunt u deze prima zelf repareren met behulp van een waterbed reparatiesetje. Kleine gaatjes kunt u met lijm afdichten. Scheurtjes plakt u met een stukje vinyl.

Post your comment

Waterbed Kampioen