Er zit lucht in mijn watermatras... Wat nu?

Lucht in een watermatras is een vervelend iets. Het water in het matras maakt een klotsend geluid en dat is alles behalve rustgevend, laat staan dat het lekker slaapt. Gelukkig is het eenvoudig om het watermatras weer in vorm te krijgen. Lees in dit blog artikel hoe u uw watermatras luchtvrij krijgt en hoe u voorkomt dat er lucht in uw matras komt.

Laten we beginnen met te kijken hoe u de lucht uit een nieuw watermatras krijgt. Een goed begin is ook hier het halve werk. Het best is om dit met twee personen te doen. Spreid het watermatras goed uit in de bak zodat het water overal makkelijk in kan vloeien. Na het vullen van het watermatras gaat up op het matras liggen en rolt u naar de vultuiten toe om de meeste lucht uit het matras te krijgen. Let wel op dat u niet te dicht bij de vultuit komt, omdat anders water uit het matras komt.

Nadat de meeste lucht uit het matras is gehaald kunt u het pompje gebruiken dat u gratis bij uw nieuw waterbed of –matras heeft gekregen. Sluit een van de twee vultuiten op het matras. Plaats dan het pompje op de andere vultuit. Trek de pomp MET tuit en matras een stukje omhoog. Pomp nu de lucht uit het matras en blijf dit doen totdat er geen lucht meer door de pomp wordt opgezogen.

Tijdens het pompen wrijft een tweede persoon de lucht in het watermatras naar de vultuit. Let goed op dat er geen water in de pomp komt.

Laat de pomp, de tuit en het watermatras geleidelijk zakken. Het is erg belangrijk om door te blijven pompen totdat alle lucht uit het watermatras is. Als het watermatras volledig luchtvrij is, haalt u de pomp van de tuit en plaatst u de stop op de dop. Zorg er voor dat er een beetje water in de tuit staat, zodat er geen lucht in het matras kan komen.

Ontlucht het matras de volgende drie weken nog tenminste een keer per week om de resterende lucht te verwijderen. Uw watermatras is nu weer in vorm en comfortabel als vanouds.

Mocht het zijn dat u bijna wekelijks lucht in uw watermatras moet wegpompen, raden wij u aan even contact op te nemen met onze klantenservice. Graag helpen wij u om uw waterbedervaring nog beter te maken.

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen