Halcyon waterbedden

De Griekse mythe van Halcyon is een verhaal over pure toewijding, liefde en de rust die hieruit voortvloeit. Na het tragische verlies van haar man, berooft de Griekse godin Halcyon zichzelf van het leven. Om haar te redden van haar ondergang veranderden de goden Halcyon in een ijsvogel die ieder jaar voor 14 dagen rust zou zorgen op de zee.

Het begrip halcyonisch was geboren. De naam van deze Griekse godin heeft nu, ruim tweeduizend jaar later, nog altijd de betekenis van rust, kalmte en geluk.

U vraagt zich nu waarschijnlijk af waarom de Waterbed Kampioen geïnteresseerd is in een verhaal uit de Griekse mythologie over een ijsvogel die rust en geluk bracht? Welnu, Halcyon is in de waterbeddenwereld een bekend waterbeddenmerk dat sinds begin jaren ’70 waterbedden leverde aan de Nederlandse markt. De Europese importeur van Halcyon Company producten was European Sleep Products (ESP). De ESP begon ooit onder de naam European Waterbed Distributors (EWD).

Halcyon waterbedden werden gemaakt door het Canadese Halcyon Company, een van de eerste waterbedfabrikanten. Het oorspronkelijke bedrijf dateert alweer uit 1971. Midden jaren ’90 fuseerde Halcyon met het Canadese Waterspring Bed Company om vervolgens Strata Flotation Company uit Florida in haar geleden op te nemen. De multinational verkocht complete waterbedden en waterbedonderdelen onder verschillende merknamen, zoals bijvoorbeeld Strata, Waterspring en ook het eigen merk Halcyon. De focus lag op de productie van watermatrassen en verwarmingen voor waterbedden. De Halcyon waterbedden en producten vonden in de jaren dat ESP goederen invoerde gretig aftrek. Maar hier kwam plotsklaps een einde aan...

Door het faillissement van de Canadese fabrikant worden Halcyon producten niet meer ingevoerd naar Nederland en zijn tegenwoordig in Nederland en zelfs in heel Europa nergens meer te krijgen. De Waterbed Kampioen biedt hier een uitstekende oplossing voor, dankzij ons uitgebreid aanbod aan universele producten. U zit niet langer met de gebakken peren dat u geen losse onderdelen voor uw Halcyon bed kunt vinden of bestellen.

Wij voegen een extra dimensie toe aan de mythe van Halcyon: Toewijding. Zoals de Griekse godin toegewijd was aan haar verloren echtgenoot, zijn wij bij de Waterbed Kampioen toegewijd aan waterbedden en waterbedslapers. De geometrie en hoogte van de softside schuimranden en het watermatras van Halcyon is gelijk aan de Waterbed Kampioenbedden. U kunt probleemloos een watermatras van de Waterbed Kampioen in uw Halcyon waterbed plaatsen. En daar komt natuurlijk de bijbehorende garantie van 5 jaren op de lasnaden van uw watermatras bij en een waterdichte klantenservice waar u met al uw vragen of opmerkingen terecht kunt.

Kiezen voor de Waterbed Kampioen is kiezen voor optimaal gemak en genot van uw waterbed. Of het nu gaat om een los watermatras of vervanging van uw verwarming; bij de Waterbed Kampioen kunt u altijd terecht voor losse onderdelen voor uw Halcyon waterbed.

2 gedachten over “Halcyon waterbedden”

 • Ellen straatman 20 Augustus 2018 om 19:41

  Hallo waterbedkampioen

  We hebben een halcyonwaterbed dat kapot is
  Graag zou ik er een nieuwe zak in kopen de omranding en verwarming is nog goed

  Mvg, Ellen Straatman.

  Reageren
  • Waterbed Kampioen 21 Augustus 2018 om 12:06

   Beste Ellen Straatman,

   U kunt inderdaad een watermatras bij ons bestellen voor uw Halcyon waterbed. Onze watermatrassen passen namelijk perfect in een Halcyon waterbed. U moet even controleren of u een softside waterbed heeft met schuimranden die schuin aflopen naar binnen. Of een hardside waterbed waarbij de binnenkant van de randen recht aflopen. Daarna kunt u de juiste afmeting bepalen. Bij een softside waterbed meet u de bovenmaat inclusief de schuimranden. Bij een hardside waterbed meet u de binnenmaat van rand tot rand.

   Vervolgens kunt u uw ideale watermatras online bestellen. Indien u vragen heeft kunt u ons natuurlijk altijd even bellen dan helpen we u verder. Wanneer u online een bestelling plaatst zal de bestelling worden nagebeld door onze klantenservice, om er zeker van te zijn dat alle afmetingen van het watermatras kloppen voor uw Halcyon waterbed.

   Hopende u voldoende te hebben ingelicht. Met vriendelijke groet, Maarten van Waterbed Kampioen

   Reageren
Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen