Hoe houdt u uw bed koel in de zomer?

Bij warme of zelfs tropische temperaturen hebben veel mensen last van slaapproblemen. Het bed voelt warm, net als de slaapkamer, en vergeet ook vooral de zoemende mug niet. Voor de mug hebben we helaas geen ander advies dan de lamp aan te knippen en het insect op te sporen, maar voor de warmte hebben we zeker een aantal bruikbare tips.

slaapkamer bloedheet

Tips om uw bed écht koel te houden

  • Kies voor katoenen beddengoed. Katoen ademt, waardoor uw hoeslaken en kussen relatief koel aanvoelen.
  • Neem een (lauw)warme douche. Hoe verleidelijk een koude douche ook klinkt, het heeft slechts een averechts effect op uw lichaamstemperatuur. Het koude water zorgt namelijk voor een tijdelijke daling van uw lichaamstemperatuur, die wordt waargenomen door uw interne thermostaat. Deze gaat aan het werk om ervoor te zorgen dat uw lichaamstemperatuur weer stijgt, waardoor u het extra warm krijgt. Na een warme douche gebeurt juist het tegenovergestelde: uw thermostaat reageert op de tijdelijke verhoging van uw lichaamstemperatuur door deze te verlagen.
  • Plaats een ventilator die de lucht in de slaapkamer verplaatst en zorgt voor een welkom briesje.
  • Probeer uw huis koel te houden door ramen, deuren en gordijnen overdag zoveel mogelijk dicht te houden. Vroeg in de ochtend is de buitentemperatuur vaak nog heerlijk aangenaam; een goed moment om uw slaapkamer en de rest van het huis door te luchten.

De beste tip: het waterbed, de oplossing voor zomer én winter

Een oplossing waar u echter het hele jaar door van kunt profiteren, is het waterbed. Een waterbed voelt namelijk heerlijk koel in de zomer en aangenaam warm in de winter. De minimale temperatuur voor uw waterbed is 24°C. Bij een lagere temperatuur koelt uw lichaam tijdens de slaap te veel af en moet het harder werken om uw lichaamstemperatuur op peil te houden. In de zomer raden we u aan uw waterbed tot 26°C te verwarmen. Op deze temperatuur verdampt het waterbed uw transpiratievocht en krijgt u een minder klam gevoel. Op deze manier houdt het waterbed ook op warme zomeravonden uw lichaam relatief koel.

Het meest ideale bed voor een hete zomer of een koude winter: Het waterbed!

In de winter wordt de temperatuur van het waterbed vaak ingesteld op 28°C, maar we raden u vooral aan te ontdekken welke temperatuur u zelf prettig vindt. Zeker in combinatie met uw nachtkleding en winterdekbed.

Over dekbedden gesproken... de dekbedden in ons assortiment zijn dankzij hun ventilerende eigenschappen zeer geschikt voor waterbedden. Ontdek alle eigenschappen van ons 4-seizoenen dekbed of enkel dekbed.

Lees ook:

heerlijk waterbed

Meer informatie over het waterbed?

Met een waterbed geniet u dus zowel in de zomer als in de winter van een aangename slaaptemperatuur. Wilt u meer weten over onze waterbedden? Stel uw vraag in de reacties of neem contact met ons op voor meer informatie.

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen