Rust en ontspanning in een snoezel waterbed

Miljoenen mensen, waaronder ook duizenden klanten van Waterbed Kampioen, willen nooit meer anders dan slapen op een waterbed. Het watermatras neemt de vorm van het lichaam aan en ondersteunt daardoor optimaal. Daarnaast hebben de beweging van het water en de aangename temperatuur een ontspannende werking.

Dankzij deze eigenschappen worden waterbedden ook wel gebruikt als ‘snoezelbed’. Snoezelen is een rustgevende activiteit voor mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking. De zachtheid van het watermatras, de rustgevende beweging van het water en de aangename gevoelstemperatuur zorgen ervoor dat snoezelaars gemakkelijk kunnen ontspannen. Snoezelen heeft daardoor een positief effect heeft op stemming en gedrag.

Snoezelen in een bed met een lage stabilisatie

Als een waterbed wordt gebruikt om op te snoezelen, wordt vaak gekozen voor een watermatras met een lage stabilisatiegraad. Hoe hoger namelijk de stabilisatie, hoe steviger het matras. Bij een lage stabilisatie voelt het watermatras zacht en comfortabel aan. Door de zachtheid van het matras maakt het hele lichaam op een aangename manier contact met het watermatras. De beweging van het water en de aangename gevoelstemperatuur zorgen voor extra comfort en ontspanning.

Een samenvatting van de voordelen van een waterbed als snoezelbed:

  • Een zacht, comfortabel matras
  • Het water heeft een ontspannend effect
  • Aangename gevoelstemperatuur
  • Hygiënisch en anti-allergisch watermatras
  • Gemakkelijk te reinigen

Rust en ontspanning in een snoezel waterbed

Ervaring met een snoezel waterbed

Onze klant Dominiek kocht een waterbed dat als snoezel waterbed wordt gebruikt in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte op school. Dominiek: “We werken met kinderen van 3 tot 12 jaar met een matige tot ernstige beperking. Op een waterbed zonder stabilisatie komen de kinderen helemaal tot rust. Ze genieten van de aangename temperatuur en in combinatie met een projectie op de muur, een waterzuil en ontspannende muziek worden alle zintuigen gestimuleerd.”

Wilt u meer weten over de toepassing van een waterbed als snoezel waterbed? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Alle waterbedden in ons aanbod zijn geschikt als snoezelbed.

Geef een reactie