Waterbed uitproberen? Test uw waterbed 90 dagen op proef

We slapen ongeveer een derde van ons leven. Met deze informatie in ons achterhoofd denken we wel drie keer na welk bed we kopen. Het zou namelijk zonde zijn als we zoveel tijd van ons leven doorbrengen op een oncomfortabel bed met alle gevolgen van dien.

Met een waterbed kiest u zeker voor comfort. Aangezien het matras zich volledig aanpast aan de contouren van uw lichaam, kunnen uw wervelkolom en spieren zich volledig ontspannen waardoor u slaapt als een roosje. Tenminste, dat wordt gezegd. Maar misschien ervaart u dat wel heel anders. Daarom is het verstandig om een keer te proefslapen op een waterbed.

waterbed testen

Inhoud:

  1. Wat is een waterbed?
  2. Eerst slapen, dan geloven
  3. Waar moet u op letten bij het kopen van een waterbed?
  4. Accessoires
  5. Proefslapen

Wat is een waterbed?

Zoals de naam al zegt, is een waterbed niets anders dan een matras gevuld met water en stabiliserende fibermatten. Doordat het matras gevuld is met water biedt het gelijkmatige ondersteuning aan het lichaam.

Het matras neemt de vorm van uw lichaam aan, waardoor er geen storende drukpunten ontstaan en u lijkt te zweven. 's Morgens zijn uw spieren daardoor minder stijf. Daarnaast wordt de bloedsomloop nergens gehinderd en hoeft u 's nachts niet te draaien. Hierdoor wordt uw slaapcyclus niet onderbroken.

Eerst slapen, dan geloven

Waterbedden kunnen nog zo populair zijn, maar voordat u een grote aankoop als een waterbed gaat doen, wilt u waarschijnlijk eerst zelf ervaren hoe een waterbed ligt. Een waterbed kopen doet u niet zomaar. Tenminste, dat is niet verstandig.

Als u een nieuw waterbed gaat kopen, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden.

  • Welke afmeting past het beste bij u (en uw partner)?
  • Wilt u een mono- of een duosysteem?
  • Welke stabilisatiegraad past bij u?

Aan deze zaken denkt u wellicht niet van tevoren, maar ze spelen een belangrijke rol. Omdat het comfort van een waterbed zeer persoonlijk is, bestaat er een proefslaapperiode. Dat wil zeggen dat u een proeftermijn van 90 dagen kunt proefslapen om uw waterbed te testen.

Zo merkt u bijvoorbeeld of de stabilisatie naar wens is, of u lekker op een waterbed slaapt en of eventuele lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Wanneer u niet tevreden bent, stuurt u het waterbed terug. Van het aankoopbedrag wordt in dat geval 150,00 euro transportkosten ingehouden. Het restant ontvangt u retour op uw rekening.

Waar moet u op letten bij het kopen van een waterbed?

Bij het kopen van een waterbed zijn er een aantal punten waar u op moet letten.

Afmeting van het waterbed

Allereerst is uw lengte bepalend voor het formaat van het waterbed. Bij een softside waterbed moet u rondom 7 cm van het slaapoppervlak aftrekken vanwege de schuine schuimranden waar u niet op zou moeten liggen.

Bent u of is uw partner langer dan 180, dan heeft u bijvoorbeeld een waterbed van minimaal 200 cm in lengte nodig voor een slaapoppervlak van 186 cm.

Daarnaast moet u kiezen of u voor een mono- of een duosysteem gaat, hoe stevig u uw waterbed wilt stabiliseren, het type matrastijk en het type verwarming.

Mono of duo watermatras

Net als bij een normaal bed kunt u kiezen voor één matras (mono) of voor twee afzonderlijke matrassen (duo). U kiest het soort watermatras op gewicht en gevoel. Wij adviseren in de meeste gevallen om voor een duo systeem te kiezen.

Het voordeel van twee losse matrassen is dat u geen last heeft van beweging van uw partner en dat de stabilisatie, de temperatuur en de hoeveelheid water voor ieder matras afzonderlijk aangepast kunnen worden.

Als er een groot verschil is in gewicht tussen u en uw partner raden we altijd een duo systeem aan. Zo voorkomt u dat het matras voor de lichtere persoon te hard is en voor de ander te zacht.

Stabilisatie

De hoeveelheid deining van het water in het matras wordt bepaald door het aantal stabilisatiematten in het matras. Iedereen heeft een andere voorkeur, de een vindt de deining juist prettig en een ander heeft liever zo min mogelijk beweging.

De stabilisatie kan variëren van 60% met een bewegingstijd van 2-4 seconden tot 120% en een bewegingstijd van 0. Zwaar gestabiliseerde watermatrassen worden ook voorzien worden van een lendensteun voor extra ondersteuning rond de heupen.

In de showroom kunt u waterbedden testen met verschillende stabilisaties.

Accessoires

Een of twee verwarmingselementen zijn nodig om uw waterbed te verwarmen. Hierin heeft u keuze uit verschillende elementen met een analoge of digitale thermostaat en energierendement.

Uw waterbed kunt u naar keuze voorzien van extra accessoires en upgrades zoals een extra sterke vinylsoort, een extra boventijk, hygiënische tussenlaag, vulset en onderhoudspakket.

waterbed proefslapen

Proefslapen? Test uw waterbed 90 dagen lang

Na het kopen van een waterbed wilt u waarschijnlijk nooit meer iets anders. Althans… dat wordt gezegd. Maar misschien denkt u hier wel heel anders over. Een bed is immers iets persoonlijks. Daarom is het verstandig bij het uitzoeken van een nieuw bed te overwegen een keer een waterbed uit te proberen. Zo weet u zeker dat u een derde van uw leven doorbrengt op een comfortabel bed.

In onze showroom in Apeldoorn zijn alle stabilisaties aanwezig. Kom gerust eens proefliggen en laat u verder adviseren. Met onze waterbed keuzehulp helpen we u bij het kiezen van het waterbed dat bij u past.

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen