ZZZZZzes tips om makkelijk op te staan

zes tips om op te staan

Hoe ergerlijk… van die mensen die om zeven uur ’s ochtends al lachend naast hun bed staan. Terwijl jij en je ochtendhumeur tot de lunch geen levend wezen kunnen verdragen. We horen het al: lees deze tips!

1. Rustig aan met die avonden
Ben je geen ochtendmens, maar moet je vanwege jouw baan of kinderen wel vroeg uit de veren? Dan is het belangrijk om de avonden niet te lang te rekken. Wij mensen zijn gewoontedieren, dus leer jezelf in een rustig tempo aan om iets vroeger naar bed te gaan. Iedere avond tien minuutjes, tot je op het minimale aantal uur nachtrust uitkomt dat je nodig hebt. En nestel je vervolgens in een comfortabele slaaphouding onder de dekens, zodat je de volgende ochtend uitgerust wakker wordt.

2. Blijf van die snoozeknop af
Het lijkt misschien lekker, even snoozen, maar je wordt er niet wakkerder van. Door te blijven liggen en weer weg te dommelen, is het de tweede keer minstens zo irritant als de wekker gaat. En in die paar minuutjes slaap je toch niet meer, dus je kunt die tijd net zo goed gebruiken om wakker te worden.

De zenuwuiteinden in je gezicht geven dan een prikkelend seintje aan de hersenen. Wakker worden!

3. Water!
Na acht uur in bed is je lichaam flink gedehydrateerd. Funest voor je productiviteit. Zet daarom een glas water op je nachtkastje en drink het op zodra je ogen open zijn. Zo komt je lichaam weer vlot op gang. Ook een plens koud water in je gezicht helpt. De zenuwuiteinden in je gezicht geven dan een prikkelend seintje aan de hersenen. Wakker worden!

4. Iedere dag hetzelfde liedje
Gewoontedieren… we zeiden het al. Organiseer om die reden voor jezelf een ochtendritueel om goed wakker te worden. Kopje koffie, ontbijt, lekker douchen. Door jouw ritueel iedere dag op precies dezelfde manier te herhalen – minstens 30 dagen achter elkaar – leert het lichaam wanneer het tijd is om in actie te komen.

5. Iets om naar uit te kijken
Niets is vervelender dan wakker worden met een lusteloos, verveeld gevoel. Plan daarom ’s ochtends iets in wat je die dag graag wilt doen of bereiken. Misschien een uurtje sporten of een leuke klus voor je werk afronden. begin je de dag trots en succesvol. Dat belooft een hoop goeds.

6. Niet gelijk jagen en haasten
Geen mens komt ontspannen op gang als hij of zij ’s ochtends direct achter hyperactieve kinderen aan moet jagen of zich kapot moet haasten om de bus te halen. Bouw daarom wat tijd voor jezelf in. Nog even genieten van de stilte. Gegarandeerd erg ochtendhumeur-vriendelijk.

Lees ook: 10 tips voor een betere nachtrust

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen