ZOMERACTIE - Bij aankoop van een waterbed ontvangt u GRATIS WATERBEDTEXTIEL Meer informatie »

Aanschaf van een waterbed

Afmeting
Bij waterbedden geldt de regel; The bigger, the better. Hoe groter een waterbed is, hoe makkelijker het water kan bewegen. Het water kan je lichaam hierdoor beter ondersteunen zonder dat het watermatras onder druk komt te staan. Je zakt daarom lekker door in deze waterbedden terwijl je hele lichaam perfect ondersteund wordt. Mocht er dus ruimte zijn voor een groot waterbed, neem deze dan ook! Let er uiteraard wel op de er eventueel nieuw beddengoed aangeschaft moet worden…

Mono of duo?
Vanaf een gewichtverschil van 15 kilo of meer wordt een duo watermatrassen systeem aangeraden. Met een duo watermatrassen systeem hebben beide partners een eigen watermatras. Hierdoor heeft de één geen last van de ander als hij/ zij in- of uit bed stapt. Ook wordt een duo waterbed geleverd met 2 verwarmingen. Het is dus mogelijk om beide een eigen temperatuur voor het watermatras in te stellen. Omdat er een dikke tijk over het complete waterbed heen gaat heeft u geen last van een scheiding tussen de twee watermatrassen zoals bij normale matrassen voor kan komen.

Stabilisatie
Wellicht het belangrijkste van waterbedden is dat het watermatrassen op de juiste stabilisatie wordt uitgekozen. Let bij het kiezen van een watermatras vooral op het gewicht van degene die er in komt te liggen en wat hij/ zij persoonlijk het prettigst vind. Wil je snel stil liggen op het watermatras? Kies dan voor een hoge stabilisatie. Wil je meer nabewegen? Kies dan voor een lage stabilisatie. Wij raden aan om een minimale stabilisatie van 80% te nemen als je voor het eerst op een waterbed gaat slapen. Slapen op water voelt anders aan dan slapen op een normaal matras en het kan even wennen zijn in de eerste paar weken.

Uiteraard zijn er nog veel meer punten waarin je een keuze kunt maken bij het aanschaffen van waterbedden . Zo is het vaak mogelijk om een digitaal verwarmingssysteem uit te kiezen, een ladenbodem onder het waterbed te plaatsen of een hoofdeinde bij het waterbed aan te schaffen. Uiteraard zijn dit ook punten om over na te denken, maar zij hebben geen invloed op het ligcomfort van het waterbed. Als je let op bovengenoemde 3 punten bij het aanschaffen van een waterbed, dan is de kans zeer groot dat je direct het perfecte waterbed te pakken hebt!

Geef een reactie
Post your comment

Waterbed Kampioen